Månadens Spotify-lista

Jag kom på en lite rolig sak. I slutet av varje månad gör jag en spellista med 10 bra låtar.
(Mycket möjligt att det kanske blir veckans spellista).
Sen skriver jag lite motivation om varje låt. Bara för att ni ska veta varför jag tycker om låtarna så mycket.
Finns förstås en risk att sånt här lätt blir långtråkigt att läsa. Uppskattas det inte slutar jag helt enkelt.
Men som sagt, hittils inga som läser ändå.

Här är Augustis lilla spellista. Endast nåbar via Spotify, obviously:
http://open.spotify.com/user/iversonn/playlist/47rVZMDmihYx4WGF6WF0oE


1. Blinking Lights For Me - Eels
Hörde den först på Yes Mans' soundtrack. Den är väldigt fin, vemodig och dämpad. Helt enkelt bara 2 minuters utomjordisk efterfestsmusik.
- Ain't no rainbow in the sky in the middle of the night.

2. It Should Show - Monde Yeux
Det här är ett litet litet band som det senaste året faktiskt har växt till sig och poppat upp lite här och där på stadsfestivaler och klassiska, leriga 3-dagarsfestivaler. Jag har inte sett dem än. Men jag vill. Det här är min absoluta favorit med dem. Jag tycker om att de skriver om kärlek. Och jag gillar deras val av instrument.
- And you have to accept the fact that my hair is falling off.

3. Mine Of All Time - Caesars
Det blev mycket caesars förut. Och jag har många favoriter. Det här är en av dem. Kanske för att jag tycker att introt är ganska tilltalande och inviger till att skruva upp volymen och hoppa i sängen.
- So what should I do to make you all mine, all of the time

4. Motown Blood - Mando Diao
Det här är tidiga, skitiga, slarviga och fantastiska Mando Diao. Så som jag föredrar dom. Från första plattan. Bästa plattan. Det här är riktigt riktigt bra. De har tyvärr blivit en aning mediakåta. Fy Gustaf och Björn. Jag vill ha tillbaka små matinéeföreställningar på småklubbar med 200 i publiken. Inte Utopia med 25 000 i publiken.
- Cause we’ve got motown blood in our veins

5. What Difference Does It Make? - The Smiths
Den här låten avgudade jag så högt att jag smög in på datarummet på festerna och satte mig med hörlurarna och lyssnade medan jag hällde i mig grogg efter grogg tills någon saknade mig och kom in och frågade vad jag höll på med. Men vadå. Tyckte inte deras musik dög. Jävligt 80. Jävligt Smiths. Och jag gillar det fortfarande.
- But now you have gone and your prejudice won't keep you warm tonight

6. Keep On Your Dress - The Pigeon Detectives
Den här går nog faktiskt inte att tröttna på helt. Jag har joggat till den här låten. Jag har festat till den här låten. Jag har lyssnat på den live. Jag har suttit på parkbänkar med vitt vin i pet-flaskor och lyssnat på den från mina bandare. Den är fin på alla sätt och vis. Det är poppigt och brunbränt och fräknigt. För det är sommarmusik det här.
- Just keep on your dress girl it's okay, that's not the thing you need now

7. Superstar Tradesman - The View
Precis som den ovan har jag lyssnat på den här i de flesta situationer. Skottar med likadana R som vi och krulligt hår som sjunger om gitarrer som aldrig spelats på förut. Ännu en återkommande låt från föregående somrar. And it's still growing strong.
- What would you do if I asked you, sail away with me to see some sights?

8. I'm Not There - Sonic Youth
Det här är inte alls somrigt. Inte alls poppigt. Inte alls euforiskt. Det är snarare vintrigt. Lugnande. Det är en oersättlig cover på Bob Dylans original. Den är så magiskt. Bäst lyssnas den till på bussresor och långa bilresor. Den ger utrymme för en tankeverksamhet som heter duga. Den har en speciell plats hos mig dels för att jag började lyssna på den när jag precis träffat Emil och jag tänker fortfarande på hur det var då. Det var vinter. Och hans kyssar smälte all smällkall snö i hela världen.
- When I'm there she's all right, but she's not when I'm gone

9. Astro Zombies - The Misfits
Från det ena till det andra. Det finns alltid plats för Misfits. I alla lägen. De har alltid hängt med. Nåt att plocka fram i brist på annat. Glenn Danzig gjorde Misfits. Han har världens mäktigaste röst. Och han skriver världens bissaraste texter. Och jag tycker det är så kittlande brutalt.
- With just a touch of my burning hand i'm gonna live my life to destroy your world

10. Släpp Aldrig In Dom - Thåström
Jag har inte hört vettig musik på 4 dagar. Jag befinner mig i Kroatien där nattklubbarna och barerna spelar världelös musik. Jag lägger mig på stranden. Det är minst 40 grader i solen. Sätter på mig hörlurarna och sätter på den här låten. Och jag ryser över hela kroppen i den heta solen. Och det bränner bakom ögonlocken och jag vill bara gråta.
Det är bara något så magiskt som Thåström kan åstakomma. Som med många andra låtar. Men den här tar fan priset.

Tack och God Natt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0